De ‘energiewereld’ is voor de meeste mensen onbekend terrein. Daar komt bij dat het niet het meest spannende onderwerp is om je zaterdagmiddag mee te vullen. Toch raden we je aan om hier (één keer per jaar) wél eens in te duiken. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je namelijk flink wat knaken besparen. Jouw portemonnee zal je dankbaar zijn! Om dit proces een stuk makkelijker voor je te maken, geven wij je 5 tips. Houd pen en papier dus maar in de aanslag!

Tip 1. Met een 1-jarig contract ben je het voordeligst uit
Je zou denken dat een lang contract van bijvoorbeeld 5 jaar goedkoper is dan een contract van een jaar. Niets is minder waar. Als consument bespaar je vaak het meest als je jaarlijks opnieuw vergelijkt en overstapt naar de goedkoopste energieleverancier. Oké, het kost je dan misschien iets meer moeite om dit jaarlijks te doen, maar je inzet wordt uiteindelijk (rijkelijk) beloond. Ook goed om te weten: een contract dat maandelijks opzegbaar is, is meestal een stuk duurder.

Tip 2. Laat je niet afschrikken door een eventuele boete
In veel gevallen is het mogelijk boetevrij over te stappen naar een andere energieleverancier. Geen paniek dus! Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je overstappen wanneer je maar wilt. De nieuwe leverancier zegt je contract op en houdt vervolgens rekening met de opzegtermijn van jouw huidige leverancier. Heb jij gekozen voor een contract voor een bepaalde tijd? Dan kun je 2 maanden voordat je contract afloopt boetevrij overstappen. Jouw nieuwe energieleverancier zal hier rekening mee houden en het contract overzetten als de einddatum bereikt is. Wil je eerder overstappen dan die 2 maanden? Klik dan op ‘Meer informatie’ bij de energieleverancier en bekijk of deze wilt wachten met de start van je nieuwe contract. Alle informatie over hoe je kunt overstappen zonder boete vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *