Hoera! Na een periode heen en weer sjouwen met spullen, hebben jullie de knoop doorgehakt: jullie gaan samenwonen! De dozen zijn ingepakt en de verhuiswagen staat klaar. Kortom, alle praktische zaken zijn geregeld. Maar hebben jullie ook over de financiële kant nagedacht? En wat dacht je van jullie verzekeringen? Want als je gaat samenwonen, kun je bepaalde zaken samen verzekeren en dat bespaart jullie weer flink wat geld!

Je verzekeringen onder de loep
Als je gaat samenwonen is het verstandig om je verzekeringen onder de loep te nemen. Hebben jullie beiden bijvoorbeeld een inboedelverzekering, rechtsbijstandsverzekering en reiszekering? Dan kun je makkelijk kosten besparen door één verzekering op te zeggen en de andere op twee namen te zetten. Benieuwd welke verzekeringen je het beste nog eens kunt nalopen? Hieronder vind je een checklist.

1. Inboedelverzekering
Met een inboedelverzekering dek je al je spullen in huis. Denk hierbij aan de eettafel of de bank, de PlayStation van je lover of je eigen laptop. Doordat jullie onder één dak gaan wonen, krijgen jullie meer spullen. Ook kan het zijn dat de waarde van jullie spullen stijgt. Waarschijnlijk heb je beiden een eigen inboedelverzekering. Eén van jullie kan dus zijn of haar verzekering opzeggen. Controleer goed of de dekking van jullie inboedelverzekering overeenkomt met de daadwerkelijke waarde van jullie spullen.

2. Opstalverzekering
Hebben jullie samen een huis of appartement gekocht? Dan is het goed om naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering af te sluiten. Waar een inboedelverzekering je spullen in huis verzekerd, verzeker je met je opstalverzekering – of woonhuisverzekering – alles wat in of rondom je huis ‘vastzit’. Denk hierbij aan je garage, je dak met of zonder zonnepanelen en je badkamer. Je bent dan verzekerd voor schade door brand, water, storm en inbraak. Bij een huurhuis is de verhuurder hier voor verantwoordelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *